Inspiratie & creativiteit
Inspiratie voor het maken van sieraden kun je overal in vinden. Je kunt een sieraad zien waarbij je direct denk: O, mooi, dat wil ik ook, maar als je een constructie ziet, bijvoorbeeld een moderne paddestoelachtig dak, kan je ook inspireren om een sieraad met een vergelijkbare vorm te creëren. En waarom niet een schilderij van Mondriaan of een kluwen touw dat op het strand is aangespoeld.

Marjolein wil haar cursisten uitdagen om creatief te worden. Ze vindt het prachtig om te zien dat mensen hun eigen creativiteit vinden en eigen oplossingen gaan bedenken.

Inspirerende 'juf'
Zelf beeldend kunstenaar, heeft ze interesses in velerlei artistieke disciplines en ook veel praktische ervaring. Marjolein 's passie voor sieraden is ingebed in dat algemene, kunstzinnige fundament. Ze is daarom een uitzonderlijke inspiratiebron. Ze inspireert tijdens de lessen door haar openheid naar nieuwe ideeën, door mensen mooie dingen in bijvoorbeeld tijdschriften te laten zien, maar ook door de groep mee te nemen naar interessante tentoonstellingen. ZIe excursies.

Zelf vindt ze het enorm leuk om rare objecten te maken met restmateriaal. Ze houdt van extreme sieraden die eigenlijk meer kleine beeldjes zijn. Voor haar hoeven ze niet eens allemaal draagbaar te zijn. Juist door zelf rare dingen te maken, denkt ze ook cursisten te stimuleren.